Nintendo DS spellen downloaden

Wil je ook Nintendo DS spellen downloaden voor de DS spelcomputer of voor de nieuwe 3DS? In dit artikel bekijken we hoe je in beide gevallen te werk kan gaan.

 

Oude DS spellen en 3DS

Zoals je waarschijnlijk wel weet ondersteund de nieuwe Nintendo 3DS de mogelijkheid tot het afspelen van Nintendo DS spellen. Daarnaast lopen er nog steeds veel mensen op de aardbodem rond met een oude Nintendo DS die interesse hebben in het downloaden van spellen voor die spelcomputer. Voor deze mensen gaan we in dit artikel wat dieper in op de mogelijkheden tot het downloaden van Nintendo DS spellen.

Benodigdheden

Vanzelfsprekend heb je een Nintendo DS flashkaart nodig. Bekende flashkaarten die met de DS werken zijn de DSTT, R4 en Acekard 2. Wanneer je een Nintendo DSi hebt kan je beter een DSTTi, R4i of Acekard 2i kopen. Behalve een flashkaart heb je tevens een cardreader en een micro SD geheugenkaartje nodig zodat je de spellen vanaf de computer op de DS kan plaatsen.

DS spellen downloaden

Nintendo DSWanneer je veilig Nintendo DS spellen wilt downloaden kan je gebruik maken van het Pocketdownloadcenter, een website alwaar je tegen betaling links kan vinden naar de nieuwste DS spellen. Vervolgens kan je ze door middel van een programma automatisch binnenhalen. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat de DS spellen legaal verkregen moeten zijn dus met toestemming van de maker of als backup. Wanneer je het spel uiteindelijk gedownload hebt kan je beginnen met het verplaatsen naar de DS spelcomputer.

Van pc naar DS

Plaats de Micro SD geheugenkaart in de SD card reader en plaats deze vervolgens weer in de computer. Versleep de spelletjes die je gedownload hebt naar het geheugen en wacht geduldig totdat ze er helemaal opstaan. Wanneer dit het geval is kan je de geheugenkaart uit de cardreader halen waarna je deze in de Nintendo DS flashkaart plaats. Nu kan je de spellen die je gedownload hebt door middel van de flashkaart afspelen op de Nintendo DS.