Nintendo 3DS spellen downloaden

Het lijkt een eeuwige strijd te worden: Nintendo zegt dat ze de spelcomputer nog beter zullen beschermen tegen illegale downloads, en vervolgens komt er een Chinese hacker voorbij die de leuke spelcomputer van Nintendo binnen enkele dagen alweer gekraakt heeft. Dit is ook het geval bij de nieuwe Nintendo 3DS. In dit artikel bekijken we wat de gevolgen hiervan zijn.

Update December 2011

Het is momenteel alleen nog mogelijk om Nintendo DS spellen (dus voor de oude spelcomputer) af te spelen op de 3DS.  Hiervoor kan je gewoon een oude flashkaart als de Acekard 2i of R4i gebruiken in combinatie met een speciale firmware. Wanneer je onbeperkt DS spellen wilt downloaden kan je lid worden van het Pocket Download Center, een website die DS spellen en de locaties indexeerd. Voor meer informatie over het downloaden van DS Spellen bezoek je dsdownload.nl.

Spellen downloaden?

Net als bij de Nintendo DS zal het weer mogelijk worden om 3DS spellen te downloaden. Voordat deze echter afspeelbaar zijn op de 3DS door middel van een flashkaart zullen we echter moeten wachten op enkele firmware updates. Toch bezitten slimme hackers reeds kopieën van de 3DS waardoor er al verschillende 3DS flashkaarten zijn ontwikkeld.

De vraag is of dit voor ons als gamers gewenst is. Wanneer je de flashkaart zou gebruiken voor legale doeleinden, lees het gebruik van Homebrew of het ontwikkelen van een applicatie, dan is dit natuurlijk geen probleem. Feit is echter dat de flashkaarten ook vaak gebruikt worden voor het illegaal downloaden van Nintendo 3DS spellen. Dit is natuurlijk illegaal, en mag absoluut niet. Wel kan je de flashkaarten gebruiken voor het afspelen van een backup wat weer wel toegestaan is mits je zelf het origineel bezit.

BitTorrent

bittorent logoWanneer je dan Nintendo 3DS spellen wilt downloaden, kan je dit het beste doen door middel van BitTorrent. Met BitTorrent kan je in combinatie met een programma namelijk erg eenvoudig de nieuwste dingen downloaden. Het downloaden met torrents is dan ook erg eenvoudig.

Zelf gebruik ik voor het downloaden voor middel van torrents BitTorrent. Je kan dit programma gratis downloaden. Vervolgens zal je op het internet op zoek moeten gaan met een torrent die het bestand bevat die je graag wilt downloaden en tevens voldoende seeders bezit. Wanneer je zo’ n torrent gevonden hebt laad je hem in het programma waarna het downloaden kan beginnen! Vergeet echter niet je upload instelling uit te zetten binnen het programma, aangezien je anders illegaal aan het uploaden bent!

Nieuwsgroep

grabit logoHet is vanzelfsprekend ook mogelijk om Nintendo 3DS spellen te downloaden via nieuwsgroepen. Dit is echter wat lastiger. Zoals vaak profiteer je echter van hard werk: wanneer je eenmaal aan de slag kan met nieuwsgroepen profiteer je namelijk van de maximale downloadsnelheid en een groot aanbod.

Voor het downloaden door middel van nieuwsgroepen heb je een speciale server nodig. Zoek online op usenet en je krijgt al snel allerlei aanbieders van zo’ n server. Vervolgens maak je gebruik van een programma als GrabIt om daar met je gegevens toegang te krijgen tot de spellen. Dit programma kan bestanden downloaden nadat het een .NZB bestand gevoerd krijgt, en deze kan je vinden door middel van een speciale Nederlandse zoekmachine onder de naam FTD. Wanneer je het bestand hebt dat je zoekt kan je het in het programma laden waarna het mogelijk is om Nintendo 3DS spellen binnen te halen.

Flashkaarten

Vervolgens heb je een flashkaart nodig om de Nintendo 3DS games op de 3DS te kunnen afspelen. Momenteel zijn er al enkele flashkaarten aangekondigd voor de 3DS die tegen die tijd waarschijnlijk zullen worden aangeboden. Momenteel mogen Nederlanders ze echter niet verkopen, waardoor je ze uit het buitenland zult moeten importeren. De flashkaarten die al zijn aangekondigd zijn als volgt:

r4 3DS

  • R43DS: zal dankzij de bekendheid van de naam waarschijnlijk een grote populariteit kennen. Naar waarschijnlijkheid dan ook een dergelijke en in verhouding goedkope flashkaart voor de 3DS.
  • M3DS: een wat duurdere en minder bekende flashkaart voor de Nintendo 3DS. Voor de rest niets negatiefs op aan te merken.
  • Acekard 3DS: een echte aanrader, heeft zich met de Acekard 2i echt bewezen en blijft een kaart met stijl en snelheid.
  • Touch 3DS: een vrij nieuw merk dat zich nog zal moeten bewijzen.
  • Supercard 3DS: speciaal ontwikkeld voor de 3DS.

3DS spellen verplaatsen vanaf de computer naar de 3DS

cardeader

Voor het verplaatsen van de Nintendo 3DS spellen heb je een flashkaart en een cardreader nodig. Om de spellen op te slaan heb je vanzelfsprekend ook een SD kaart nodig. Plaats de SD kaart vervolgens in de cardreader, en plaats het USB uiteinde van de cardreader in de computer. Je zal nu toegang kunnen krijgen tot het geheugen, navigeer naar deze map en sleep de spellen die je gedownload hebt naar de juiste folder. Vervolgens stop je de SD kaart weer in de flashkaart en kan je de Nintendo 3DS spellen afspelen op de 3DS.